Een virtuele assistent die via een app aan patiënten met IBD vraagt hoe het met hen gaat. Het lijkt futuristisch, maar is sinds kort realiteit. Over deze innovatieve e-health-ontwikkeling is nu een korte video beschikbaar.

Avatar in MijnIBDcoach

De virtuele assistent is ontwikkeld in een samenwerking tussen MaastrichtUMC+, Sananet en Takeda. Deze avatar vormt een uitbreiding op de al langer bestaande “MijnIBDcoach”, een digitaal platform waarop patiënten met IBD regelmatig vragenlijsten invullen. Zo kunnen de behandelaars op afstand volgen hoe het met de patiënt gaat en als het nodig is direct actie ondernemen, zoals een afspraak voor een controle maken.

Verbetering van IBD-zorg

In de 3-minuten durende video vertelt prof. dr. Marieke Pierik, MDL-arts in MaastrichtUMC+, wat de voordelen zijn van de avatar. Verpleegkundige Mia Cilissen van MaastrichtUMC+ demonstreert hoe haar virtuele assistent een virtuele buddy is voor haar patiënten. Takeda heeft deze innovatie mede helpen ontwikkelen omdat deze virtuele assistent de efficiëntie van de IBD-zorg kan verbeteren, zowel voor patiënten als voor artsen en verpleegkundigen.

 

Bekijk de video: